Spanning arbeidsmarkt loopt op: hoe aantrekkelijk is jouw bedrijfArbeidskrapte is een term die steeds vaker in het nieuws is. Zo ook bij de Kamer van Koophandel. Ons viel iets op en dat delen we graag met jou.

Op de website van de Kamer van Koophandel valt namelijk te lezen dat vooral mkb-ondernemingen met tussen 5 en 250 werknemers, meer last hebben van personeelskrapte dan het grootbedrijf. En dan vooral in de sector ICT, informatie- en communicatietechnologie. 25% van de ondernemingen in die sector geeft aan een personeelstekort te hebben. Ook de sectoren bouw, techniek, zorg en welzijn en zakelijke dienstverlening hebben moeite vacatures te vervullen.

Als inspiratie en hulpmiddel heeft de KvK een checklist geplaatst. Om te controleren of je zoveel mogelijk acties in werking hebt gezet om personeel te werven. Niets mis mee hoor, want alle beetjes helpen. Maar de checklist lezende viel ons wel iets op. Want wat wij missen tussen het 20-tal acties, is dat je moet zorgen dat je bedrijf aantrekkelijk is om voor te werken. Je moet dus een goed en aansprekend imago hebben! En dat kan alleen maar als je daar als organisatie bewust aan werkt. Weet je eigenlijk hoe jouw organisatie wordt gezien door de buitenwereld?

Maak actief werk van het imago van je organisatie

Werken aan een aansprekend imago begint bij het DNA van je bedrijf. Want het DNA van je organisatie is bepalend voor de uitstraling van je bedrijf. Met het DNA zet je met andere woorden een belangrijk deel van de cultuur van je bedrijf neer. Werkplezier en productiviteit stralen uit tot ver buiten de muren van je organisatie. Dat zorgt ervoor dat er positief over je organisatie wordt gesproken. En daarmee ben je aantrekkelijk om potentiële collega’s voor je te winnen en aan je te binden.

Hoe denk je dat de buitenwereld naar jouw organisatie kijkt? En welke factoren zijn daarvoor bepalend? Hoe omschrijf je het DNA van jouw bedrijf eigenlijk? Binnen je eigen GRATIS proefaccount leer je snel hoe je ervoor staat!