In het Financieel Dagblad van 4 september j.l. verscheen het artikel ‘Industrie laat geld liggen doordat management zichzelf overschat’.

Blijkbaar kan er binnen een substantiële groep bedrijven pas verbetering optreden als zij onder ogen zien dat hun management niet altijd op orde is. Vooralsnog is er dus sprake van zelfoverschatting. Want waar wordt gedacht dat er goed wordt gepresteerd is er in de praktijk veelal sprake van een zesjescultuur binnen Nederlandse bedrijven.

Volgens het artikel doen de bedrijven het in Nederland vooral slecht op het gebied van doelen stellen. De doelen zijn niet scherp genoeg én zijn vaak niet realistisch. Hoewel ook wij deze ervaring delen, zien wij ook dat ondernemers en management vaak onwetend zijn over hoe en waarom je strategisch en operationeel dezelfde focus creëert.

Dan komt daar ook nog eens bij dat het maken van de vertaalslag tussen de visie en de strategische doelstellingen enerzijds en de targets voor de dagelijkse business anderzijds tot problemen leidt. Hierdoor ontbreekt er vaak een brug tussen ‘directiekamer’ en ‘werkvloer’ met een achterblijvende omzet in combinatie met onnodig hoge kosten als ongewenst gevolg.

Onwetendheid mag geen excuus zijn om hier geen of onvoldoende aandacht aan te besteden! En heel moeilijk hoeft het overigens ook weer niet te zijn. Met een beetje hulp kun je namelijk meer zélf dan je denkt.

In de basis begint het met bewustwording én ambitie. Top down, dus vanuit de directie en het management bezien, gaat het over het managen van wat zij verwachten van de overige medewerkers. En bottom up, dus vanuit de overige medewerkers bezien, gaat het over het proactief meedenken aan wat er van hen verwacht mag worden. Samen optrekken in dit verhaal is dus de oplossing om te zorgen dat er vanuit alle onderdelen en lagen in het bedrijf volop commitment is om de visie werkelijkheid te laten worden.

Het gaat dan over bewuster ondernemen en daarbij geldt als uitgangspunt ‘beter voorkomen dan genezen’. Je moet dit namelijk als doorlopend punt van aandacht integreren in de processen binnen je organisatie. En voor een optimale werking moet je echt zorgen dat je organisatie in de volle breedte goed is ingericht. En wees gerust, dat hoeft echt niet allemaal in een keer. Doe dat vooral stapje voor stapje, maar ben wél zelfkritisch en leg de lat steeds een beetje hoger. Want er is geen groei mogelijk zonder ambitie en zonder discipline!

Recent verschenen blogs

Een lerende organisatie is de norm.

Organisaties die in staat zijn om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden worden ook wel ‘lerende organisaties’ genoemd. In deze organisaties worden medewerkers gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen. Daardoor zijn zij [...]

De ICR van je bedrijf als KSF.

Het is onze ervaring dat goed ondernemerschap sterk wordt onderschat. Vandaar onze Cruijffiaanse slogan: “Ondernemen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen.” Niet de ‘waan van de dag’ moet regeren, [...]

Niet Zichtbaar = Geen Aandacht.

Mijn naam is Paul Joore en als ik mensen vertel over de online Route ICR App krijg ik regelmatig de vraag of ondernemers eigenlijk wel wíllen werken aan hun organisatie. Want “daar is toch [...]