Succes is ambitie omzetten in realiteit

Je hebt geweldige ideeën en ontwikkelt een nog beter product. En dan komt het succes vanzelf, of niet?

Wie of wat bepaalt wanneer een latente behoefte een acute behoefte wordt?

Als zeer ambitieus en gepassioneerd mens, partner van een mooie en lieve vrouw, vader van drie geweldige kinderen, maar zeker ook als ervaren professional en ondernemer, deel ik graag mijn ervaringen over een wezenlijke keuze in mijn leven.

Met name om ook eens de minder sexy kant van ondernemen te laten zien.

Vraag uit de markt is de belangrijkste motivatie om een bedrijf te starten of om een bestaand bedrijf naar grotere hoogtes te doen stijgen.

In allerlei rollen, maar zeer expliciet in mijn rol als mentor van een accelerator programma voor startups, heb ik zelf altijd benadrukt hoe belangrijk het is om je innovatieve en technisch hoogstaande uitvindingen, zodanig te verpakken dat de markt deze ook daadwerkelijk oppikt.

Belangrijker nog is de hieraan voorafgaande vraag: is er überhaupt wel vraag naar je (ongetwijfeld) fenomenale uitvinding?

Maar wat overkwam mijzelf….

Vanuit mijn eigen ervaringen, de ontwikkelingen in de wereld,de inrichting van de markt en last but not least, mijn eigen passie en ambitie, zag ik een latente behoefte aan organisatie advies bij de mkb ondernemer.

Want grote bedrijven huren dure adviseurs om structuur en focus aan te brengen in hun bedrijf om te zorgen dat de kosten omlaag gaan en de omzet omhoog: zorgen voor meer rendement dus.

Dit rendement verdwijnt vervolgens in de zakken van de aandeelhouders.

En dan het MKB.

Verreweg het grootste gedeelte van het mkb is zowel aandeelhouder als bestuurder cq manager van hun bedrijf.

Vanuit mijn passie om mensen te helpen kwam ik op het idee om mijn kennis, ervaring en enthousiasme op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken voor de (in mijn ogen sympathieke) mkb ondernemer.

Want als je het lef hebt om je droom na te jagen en alle risico’s op de koop toe te nemen, dan verdien je mijn respect (en ik neem aan dat van vele anderen).

Het toeval wil dat mijn praktijkervaring met name zit in het managen, coachen en begeleiden van bedrijven op financieel organisatorisch gebied (de volle breedte van het bedrijf dus).

In het MKB komt dit er al snel op neer dat je de CEO ontzorgt op zo’n beetje alle vlakken wat niet zijn ‘ding’ is.

Je zou het kunnen vergelijken met de rol van de bakkenist van een motor met zijspan.

De CEO stuurt en jij leert, anticipeert en corrigeert zodat de motor de snelste weg vindt naar de finish.

In het MKB overheerst echter de (terechte?) angst om adviseurs in te huren omdat op voorhand niet of onvoldoende duidelijk is wat het zal opleveren.

Wat wel duidelijk is (op voorhand), zijn de hoge kosten en de daarmee leeg lopende bankrekening.

Al deze elementen heb ik een aantal jaren geleden (rond mijn 40e..), in een virtuele blender gemikt.

Met een helder, oppeppend en zeer smaakvol resultaat, namelijk een voor alle ondernemers bereikbare en betaalbare management tool, waarmee zij hun eigen bedrijf naar een hoger plan zouden kunnen tillen.

Inmiddels hebben wij het bij ICR als onze missie gemaakt om zoveel mogelijk ondernemers te laten groeien, door een doelgerichte structuur aan te brengen in hun bedrijf.

Gericht op de absolute basis met als ultiem doel uiteraard een beter rendement, (net zoals de grote bedrijven dat doen…).

Tijd investeren vinden ondernemers normaal, want eigen uren inzetten om je droom realistischer te maken is de basis van ondernemerschap.

Maar gebruik maken van een online management tool heeft het vertrouwen van ondernemers in Nederland (helaas) nog onvoldoende gewonnen.

Hoe ik dat weet?

Ik was en ben overtuigd van de toegevoegde waarde van de online Route ICR tool (de heldere, oppeppende en smaakvolle sap uit de blender).

Maar ondanks mijn kennis en ervaring, heb ik onderschat hoe traag de markt onze goede intenties en (door eenvoud gedreven) zeer professionele management tool oppikt en er actief mee aan de slag gaat.

Want hoewel we van de grond komen en groeien, mag het, nee móet het sneller.

Geloof houden en doorzetten is en blijft dan ook de basis van succes…

Paul Joore

Route ICR, online management & coaching tool voor meer rendement met minder inspanningen (incontrolrating.com)

Recent verschenen blogs

Een lerende organisatie is de norm.

Organisaties die in staat zijn om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden worden ook wel ‘lerende organisaties’ genoemd. In deze organisaties worden medewerkers gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen. Daardoor zijn zij [...]

De ICR van je bedrijf als KSF.

Het is onze ervaring dat goed ondernemerschap sterk wordt onderschat. Vandaar onze Cruijffiaanse slogan: “Ondernemen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen.” Niet de ‘waan van de dag’ moet regeren, [...]

Niet Zichtbaar = Geen Aandacht.

Mijn naam is Paul Joore en als ik mensen vertel over de online Route ICR App krijg ik regelmatig de vraag of ondernemers eigenlijk wel wíllen werken aan hun organisatie. Want “daar is toch [...]